torsdag 17 maj 2012

Zanzibars bästa hotell!

Kom på att jag måste visa er ett av världens bästa hotell.

Ngalawa beach village, en riktig pärla på Zanzibar. Det är ett kanadensiskt par som driver hotellet och har även bosatt sig där.
Det ingår helpension, och maten är fantastiskt vällagad! Frukost på morgonen med hembakat bröd, fruktsallad med youghurt och nötter, omelett, pannkakor, muffins, färskpressad juice... ja det är bara att välja eller varför inte beställa in alltihop! Tre rätters lunch, soppa, varmrätt och efterätt, vi fick smaka en underbar pannacotta bland annat.
På eftermiddagen bjuds det på afternoon tea med hembakade kakor och blommor från hotellets egna trädgård. Detta avnjuts i baren nere vid stranden som är inredd med mysiga soffor och bord med inbyggda sällskapsspel.
Middagen på kvällen med levande ljus och fyra rätter gör att man återvänder till hotellrummet mätt, trött och belåten. Rummet är då iordningställt för natten, sängen är uppbäddad, myggnät och gardiner fördragna och nattlampan tänd... Sandru och Joanne har ett otroligt engagemang och ser till varje gästs behov, tex. äter de alla måltider med gästerna. Det känns som att komma hem till goda vänner.
Joanne är en sann djurvän därav finns det katt, två tama getter, apor som kommer och dricker vatten på deras veranda om nätterna och numera även en ko som är döpt efter min älskling Johnny :)

Detta är ett riktigt avkopplande och lugnt "honeymoon" ställe som ligger mitt ute i ingenstans (vår taxi chaufför hade svårt att hitta dit) det finns inget annat att göra än att ta det lugnt, bada i poolen, ta en massage, slummra i hängmattan bland apelsiner, granatäpple och ljuvligt doftande blommor, promenera längs stranden och äta god mat.
Johnny blev överraskad på sin födelsedag av hotellets personal med sång, dans , en jättefin tårta! Detta hittade de på helt utan vår vetskap, det säger en hel del om hur måna de är om sina gäster.

Baren som är byggd ut över havet


Fisktorn med guacamoleIbland gör getterna inte riktigt som Joanne vill :)

Thanks Sandru and Joanne for a wonderful time!


Johnny och Johnny

Promenad på stranden vid lågvattenInga kommentarer:

Skicka en kommentar