Det lilla våningsfatet finns på Bellis nu 139:- (Basic Trading)
Recept:
(Kommer från boken Sommarens söta av Systrarna Eisenman)
2 äggvitor
400g mandelmassa
Smörkräm:
100g rumsvarmt smör
1 1/2-2 dl florsocker
1 äggula
2 msk lemon curd
1-2 msk hallonprué (Jag mixade hallon och passerade dem genom en sil)
Ev. några droppar röd hushållsfärg
250g vit choklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa äggvitorna till ett lätt skum. Riv ner mandelmassan i skummet och vispa ihop. Spritsa ut smeten på en plåt med bakplåtspapper i storlek som en femkrona. Grädda 8-10 min, låt svalna på galler.
Vispa ihop alla ingredienser till smörkrämen till en härligt fluffig konsistens. Bred krämen på de kalla biskvibottnarna i en toppig form. Frys biskvierna över natten.
Smält den vita chokladen i en skål över vattenbad. Ta ut de frusna biskvierna och doppa toppen med smörkräm i chokladen, låt stelna och förvara i kyl eller frys.
(Kommer från boken Sommarens söta av Systrarna Eisenman)
2 äggvitor
400g mandelmassa
Smörkräm:
100g rumsvarmt smör
1 1/2-2 dl florsocker
1 äggula
2 msk lemon curd
1-2 msk hallonprué (Jag mixade hallon och passerade dem genom en sil)
Ev. några droppar röd hushållsfärg
250g vit choklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa äggvitorna till ett lätt skum. Riv ner mandelmassan i skummet och vispa ihop. Spritsa ut smeten på en plåt med bakplåtspapper i storlek som en femkrona. Grädda 8-10 min, låt svalna på galler.
Vispa ihop alla ingredienser till smörkrämen till en härligt fluffig konsistens. Bred krämen på de kalla biskvibottnarna i en toppig form. Frys biskvierna över natten.
Smält den vita chokladen i en skål över vattenbad. Ta ut de frusna biskvierna och doppa toppen med smörkräm i chokladen, låt stelna och förvara i kyl eller frys.
Men ohh så smaskigt och så vackert kakfat/ställning =D
SvaraRaderaJa de är riktigt mumsiga :)
SvaraRadera