CENTER CAKE
400g smör
200g mörk choklad
4 stora ägg
1 2/3 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 rör center
Fyllning:
1 burk kondenserad mjölk
Ev. lite Havssalt
Glasyr:
400g mörk eller ljus choklad (Jag använde ljus)
3 dl vispgrädde
Dekoration:
3 rör center
Gör så här:
Lägg hela konservburken med kondenserad mjölk i en kastrull. Täck burken helt med vatten och koka burken i 2 timmar. Se till så att den är täckt med vatten hela tiden. Låt sedan svalna innan du öppnar den.
Kakan:
Värm ugnen till 150 grader. Smöra 2 springformar ca 25 cm i diametern, eller grädda dem efter varandra om du endast har en form.
Smält smör och choklad i ett värmetåligt kärl över vattenbad under omrörning.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. (ca 3-5 min) Vänd sedan försiktigt i chokladblandningen och mjölet. Häll upp smeten i formarna och tryck i ett halvt rör center i varje kaka. Grädda ca 25-30 min.
Fyllning:
Öppna burken med den kokta kondenserade mjölken som nu har blivit till en härlig kolasås och vispa upp den för att få bort klumpar. Tillsätt ev lite havssalt för att förhöja smaken.
Glasyr:
Hacka chokladen och lägg i en värmetålig stor skål. Häll grädden i en kastrull och värm på medellåg värme. Låt koka upp och häll över chokladen. Lämna skålen 5 min och vispa sedan glasyren så att alla klumpar försvinner. Om det fortfarande finns klumpar kvar, värm över vattenbad tills de försvunnit. Ställ svalt tills den nått rumstemperatur.
Lägg ihop kakan:
Lägg en av bottnarna på ett vackert fat. Bred ut kolasmeten och ställ svalt i 20 min. Lägg sedan på den andra botten. Bred ut glasyren över kakan och dekorera med Center hela och delade.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar