torsdag 28 februari 2013

Anemoner

Idag fascineras jag av sagolika Anemoner. Som hämtade ur Elsa Beskows värld är denna näpna vita Anemon. Vasen, eller ett helt knippe med små vaser är det egentligen kostar endast 99:-.



tisdag 26 februari 2013

När det ofattbara sker...




Ibland händer det som inte får hända. Ett litet hjärta slutar klappa alldeles för tidigt.
Ett hjärta till en liten ängel...


I all evighet...

När jag började min floristiska karriär var kransar till begravning vanligt. Som praktikant kunde det hända att jag fick göra 20 kransstommar på en vecka. Idag har sorgdekorationer i stående, liggande och hängande form tagit över mer och mer. Kransen är en symbol för evighet, ett vackert budskap.

Speckade kransar i liten modell



Senaste auktionskapet!

För mig är det mycket nostalgi i ägghönor.
Min fina farmor som är väldigt kreativ har en egengjord ägghöna i keramik. Jag minns hur mysigt jag tyckte det var att som liten påskkärring gå och "påska" hos farmor. Hon hämtade hönan och vi tittade tillsammans om hönan hade värpt några ägg i år... Å mycket riktigt hönan skötte sig bra där låg massor av godisägg i regnbågens alla färger!

Nu har jag en egen ägghöna, den passar mig perfekt. Helt i glas och inte en massa färger huller om buller. Ropade in den för ynka 60:-.
Nu håller jag tummarna för att denna höna är lika duktig som farmors på att värpa ägg lagom till påsk...






Pärlhöns...

Nyhemkommet! Finfina kransar av pärlhönsfjädrar... Åh det blev min favorit direkt!



Brud i sommar?

Nyskyltat i vårt första fönster. Temat är gammeldags romantik, bröllop och musik...




Härliga strutsfjädrar 39:-/st




fredag 8 februari 2013

Ett midsommar farväl

En känsla av midsommar när snön ligger vit ute på marken och bäddat in vårt landskap i sin famn. Ett personligt och fint farväl till någon som tycker om varma sommarvindar och dans runt midsommarstången.
Dekoration med blandade blommor i sommarfärger, murgröna, limegrön hypericum, nerine, riddarsporre, rosor, ranunkel, skimmia mm.






tisdag 5 februari 2013

Överraskningsbröllop

För några år sedan hade vi en go tjej som heter Johanna som praktikant hos oss. När Johanna och hennes kille skulle döpa sitt andra barn överraskade de alla med att gifta sig! Brudbuketten skulle gå i vitt och vara rund...


Rosor, freesia, ranunkel, murgröna...





Formex

Vi har vart på Formexmässan och som alltid kommer vi hem fullmatade med inspiration, ideér och vill göra om i hela butiken.
Torsdagskvällen bjöd på en trevlig kväll med Euroflorist. Föreläsning med Kjell Enhager som var sjukt bra! Tätt följt av inspiration-Bröllop och Fest med duktiga Fredrik Larsson...














Gulliga små marknadsstånd i vårfärger.









Pyssel i trädgården.




Caesar Collection

Alot


Nytt nytt nytt! Ny leverantör, Mitt och Ditt underbara liv. Snygga baskrukor i milda färger, kommer till Bellis i slutet av Februari.

Mysig kväll med Mitt&Ditt! Tack Karin och Linda <3