onsdag 30 maj 2012

Kärleks Pelargon

En storblommig pelargon i kärlekens djupröda färg... Bara namnet skapar ha begär!


Kärlekspelargon

tisdag 29 maj 2012

Tuffa petunior

Vi har så mycket uteväxter hemma just nu bland annat dessa svarta och mörklila petunior, så snygga! Desto mer vissna blommor du plockar bort desto mer blommsterprakt får du...



onsdag 23 maj 2012

Populära pelargoner!

Vi säljer en massa pelargoner just nu! De som säljs mest är Fredo, Marit och Drottning Ingrid. Just Drottning Ingrid är väldigt lik Mårbacka men kraftigare i växtsättet, de flesta odlare säljer den som Mårbacka. Alla våra pelargoner är lokalt odlade hos Karlssons eller Åkervalls...

Ludwig


Vit och rosa rosenpelargoner

Drottning Ingrid

Tvåfärgad hängpelargon

Marit

Fredo

tisdag 22 maj 2012

Smultronkrans

En ny variant av "smultronstället" gjord av spansk mossa, små smultron och en söt smultronflicka. Välkomna in till oss på Bellis Blommor!





måndag 21 maj 2012

Gröna druvor...

Nu har vi vindruvsplantor i butiken. Tänk att kunna plocka solvarma vindruvor, gott eller hur?





Bilderna kommer från en vingård vi besökte i Frankrike i somras. 

söndag 20 maj 2012

Min lilla balkong

Den är verkligen minimini, men blommor måste man ju ha!
Den här gången ville jag använda de nya vita marchall/ljus kronorna (Caesar Collection) som vi fått hem nu till vår och sommar. Jag valde en vit rosen pelargon, snöflinga, plättar i luften, njurvinda och så lät jag lite penseér som fortfarande var fina sitta kvar. Mys!








lördag 19 maj 2012

Vår brud...



Helgens brudbukett med gerbera "blue eye", vita pioner och ranunkel, vallmokapslar, syren, daggkåpa, och fontängräs!


fredag 18 maj 2012

Jakaranda rosor

En av mina favoriter av de rosor som Åkervalls odlar är Jakaranda. Den har en ordentlig dos av ljuvlig gammeldags rosdoft...


torsdag 17 maj 2012

Årets första svenska jordgubbar!

Vi har firat vår älskade farmor idag. Det är från henne både jag och min syster ärvt vårt bakintresse, ingen bakar bullar som farmor!
Tyvärr så har åldern ställt till med att ögonen inte är så unga och pigga längre så hon överlät tårtbaket till mig denna födelsedag. Gissa om jag blev glad när jag hittade svenska jordbubbar! Så det blev en jordbubbstårta med chokladbotten, grädde, vit choklad, nougat och äppelblom, fylld med kola och banan.


Zanzibars bästa hotell!

Kom på att jag måste visa er ett av världens bästa hotell.

Ngalawa beach village, en riktig pärla på Zanzibar. Det är ett kanadensiskt par som driver hotellet och har även bosatt sig där.
Det ingår helpension, och maten är fantastiskt vällagad! Frukost på morgonen med hembakat bröd, fruktsallad med youghurt och nötter, omelett, pannkakor, muffins, färskpressad juice... ja det är bara att välja eller varför inte beställa in alltihop! Tre rätters lunch, soppa, varmrätt och efterätt, vi fick smaka en underbar pannacotta bland annat.
På eftermiddagen bjuds det på afternoon tea med hembakade kakor och blommor från hotellets egna trädgård. Detta avnjuts i baren nere vid stranden som är inredd med mysiga soffor och bord med inbyggda sällskapsspel.
Middagen på kvällen med levande ljus och fyra rätter gör att man återvänder till hotellrummet mätt, trött och belåten. Rummet är då iordningställt för natten, sängen är uppbäddad, myggnät och gardiner fördragna och nattlampan tänd... Sandru och Joanne har ett otroligt engagemang och ser till varje gästs behov, tex. äter de alla måltider med gästerna. Det känns som att komma hem till goda vänner.
Joanne är en sann djurvän därav finns det katt, två tama getter, apor som kommer och dricker vatten på deras veranda om nätterna och numera även en ko som är döpt efter min älskling Johnny :)

Detta är ett riktigt avkopplande och lugnt "honeymoon" ställe som ligger mitt ute i ingenstans (vår taxi chaufför hade svårt att hitta dit) det finns inget annat att göra än att ta det lugnt, bada i poolen, ta en massage, slummra i hängmattan bland apelsiner, granatäpple och ljuvligt doftande blommor, promenera längs stranden och äta god mat.












Johnny blev överraskad på sin födelsedag av hotellets personal med sång, dans , en jättefin tårta! Detta hittade de på helt utan vår vetskap, det säger en hel del om hur måna de är om sina gäster.

Baren som är byggd ut över havet


Fisktorn med guacamole



Ibland gör getterna inte riktigt som Joanne vill :)

Thanks Sandru and Joanne for a wonderful time!






Johnny och Johnny

Promenad på stranden vid lågvatten